Des del Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona hem decidit unir esforços i sumar L’Ecològica, la biofira de Solsona, a la Fira del Bolet del Solsonès per tal de crear sinergies i crear una nova fira: Solsoterra, Fira de la Terra del Solsonès. Un certamen pensat amb l’objectiu de posar en valor els productes ecològics, la sostenibilitat i els boscos. Aquesta fira és resultat de la col·laboració de diferents agents públics i privats del territori, que de manera conjunta, amb il·lusió i empenta, creiem fermament que una producció i consum diferent és possible. La fira es celebrarà els dies 23 i 24 d’octubre a Solsona.

En aquest certamen hi trobarem el tradicional mercat del bolet i tot d’activitats relacionades amb aquest producte del bosc, també hi haurà un espai de venda per a la producció ecològica de la comarca acompanyat d’activitats i xerrades relacionades amb la sostenibilitat, la salut i el medi ambient.

A la Fira s’hi afegeix també la Jornada Masies Sostenibles organitzada pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central que fins ara es realitzava dins el marc de la Fira de Sant Isidre. Es manté el Solsbirra, el festival de la cervesa artesana que enguany potenciarà la cervesa ecològica i continuarà maridant la cervesa amb gastronomia i música.

Tal com passava amb la Fira del Bolet del Solsonès, el certamen significarà el tret de sortida de les ja tradicionals Jornades Gastronòmiques de Tardor organitzades pel Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

Que sigueu benvinguts i benvingudes en aquesta nova Fira!