L’esdeveniment organitzat pel Consell Comarcal del Solsonès, es consolida en la seva tretzena edició amb més activitats i afluència de gent
El dissabte clar i lluminós va convidar a gaudir de la tretzena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona. El canvi d’emplaçament que l’any passat va situar el mercat del Trumfo a la plaça del Camp, s’ha consolidat enguany amb unes vendes que han superat els vint mil quilos venuts.

Activitats amb gran assistència de públic
Tots els actes van comptar amb una gran participació de públic. El taller de les aplicacions de la tòfona negra a la cuina a càrrec de Laia Coma i Roger Vilaginés, del Restaurant Mare de la Font, va aplegar 70 assistents. El taller va anar acompanyat d’un de maridatge de caves. Aquest acte fou organitzat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Dissabte
La plaça del Camp, a part d’acollir el mercat del Trumfo i un gran nombre d’expositors, va viure la recuperació del concurs de pelar patates.

La segona Festa del Vi, per altra banda, es va ubicar, com a novetat, a la plaça Major. El rotund èxit del canvi d’emplaçament es va traduir en més de 1.100 tiquets de tastets venuts i una gran afluència al nucli antic.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer – Somriu la Vida va oferir diverses activitats de dia i de nit que van tenir una gran concurrència. Somriu la Vida es situava, també com a novetat, a la plaça del Bisbe, emplaçament que es va valorar molt positivament. Cal destacar també el taller infantil organitzat per l’AEiG Pare Claret i la XII Trobada d’Intecanvi de Plaques de Cava, a càrrec de l’ACP del Solsonès, i el “Fora estocs” organitzat per la UBIC.

 Diumenge, dia estrella
Si un dia va ser especialment concorregut, aquest va ser diumenge. La darrera jornada de la fira va omplir de gent els espais, superant les vendes del dissabte. El diumenge va tenir lloc el tastet de trumfos de patates emmascarades, a càrrec d’un grup de dones de Cambrils. En mitja hora es van repartir 400 racions.

Premi Bufet
La sala de plens de l’Ajuntament de Solsona va tornar acollir el lliurament del Premi Bufet. L’acte, carregat d’emotivitat, va comptar amb la presència de l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, el director de Solsonès Fires, Josep Caelles i l’alcalde d’Odèn, Pere Vilaginés, per homenatjar la trajectòria vital i professional de Joan Orrit, de Cal Tafarot d’Odèn.

Josep Caelles, director de Solsonès Fires del Consell Comarcal i responsable del certamen, va destacar que “una fira no és només un acte lúdic i social, sinó que es converteix en una oportunitat econòmica per al productor local que no podem desaprofitar”. Caelles va aprofitar per agrair l’assistència de tothom.