La Directora General de Polítiques Ambientals inaugurà el certamen

Aquest cap de setmana, Solsona s’ha convertit en un magnífic aparador dels productes de qualitat i proximitat, a l’onzena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona, organitzada pel Consell Comarcal del Solsonès. La mostra dedicada a dos dels productes més emblemàtics de la nostra terra, com són el trumfo i la tòfona, s’inaugurà oficialment amb la visita d’autoritats comarcals i locals acompanyades per la directora general de polítiques ambientals, Marta Subirà. Les autoritats visitaren les 60 parades que omplien la plaça Major, la plaça de Palau, la plaça de la Catedral i el carrer de Sant Miquel.

Pel que fa al nombre de visitants, l’organització ha comunicat que l’afluència de visitants, sobretot de fora, ha superat les previsions inicials que eren similars a les de l’any passat. Esteve Algué, director de la fira, ho ha atribuït “a la bona feina de publicitat i comunicació que s’ha realitzat a diferents mitjans de la comarca i de l’exterior”. I ha afegit que “quan la fira està consolidada i la gent ja la coneix, és molt més fàcil atraure públic. I més, amb el bon temps que ha fet durant tot el cap de setmana”.

La fira va continuar amb la degustació de trumfos escalivats i embotits del Solsonès, a càrrec dels restaurants del Gremi d’Hostaleria del Solsonès, amb oli Migjorn, vins Sinera (D.O. Pla de Bages) i Un Pam de Terra (vinyes recuperades del Solsonès) i aigua Font Vella. El tast va congregar centenars de persones que van degustar els productes de la terra.

Els actes organitzats per l’AECC Solsona, Catalunya contra el càncer, emmarcats en la campanya “Somriu a la vida”, van propiciar que els visitants es quedessin després de la degustació per acabar d’assaborir la jornada. A ritme de xaranga i batucada, es van cloure els actes de dissabte a la sala Polivalent amb una botifarrada i un concert solidari.

Solsona, 10 de març de 2015