L’organització instal·larà el punt de venda de trumfos a la plaça del Consell Comarcal i programa activitats de promoció de la gastronomia

El Consell Comarcal dona un nou format a la Fira del Trumfo i la Tòfona d’enguany per tal d’adaptar-la a les circumstàncies actuals. Si bé l’any passat aquesta fira va ser precisament la darrera en format presencial abans de l’arribada de la primera onada de la pandèmia, en aquesta edició no es pot repetir el certamen tal com s’havia fet en les setze edicions anteriors.

La novetat que enguany es presenta des de Solsonès Fires i el Consell Comarcal és la Trumferia, un punt de venda situat a la plaça del Consell Comarcal on es podran adquirir els trumfos dels productors del Solsonès. Aquest punt de venda estarà obert el divendres i el dissabte de les deu del matí fins a dos quarts de dues del migdia i de les cinc de la tarda fins a les vuit del vespre. Amb la compra de trumfos, s’aconseguiran els trumfets, uns vals pel valor total de la compra que es podran utilitzar als establiments de la UBIC de Solsona i als de l’Associació de Turisme de la Vall de Lord fins el 31 de març de 2020.

Les tapes i menús al Gremi d’Hostaleria també tindran un paper destacat

Amb motiu del cap de setmana en què el trumfo i la tòfona són els protagonistes, els bars i restaurants del Gremi han preparat les millors tapes i menús amb trumfos, tòfones i productes de la comarca. D’aquestes tapes i menús se n’oferirà un tastet a les xarxes, i se’n podrà gaudir en els mateixos establiments fins el 31 de març, tot participant en el sorteig d’una de les quatre experiències inoblidables: una visita guiada a la Solsona Monumental a càrrec de Solsona Experience, vàlida per a 4 persones; un vol en globus pel Solsonès a càrrec de Globus Pirineu, vàlid per a 2 persones; una visita al Zoo dels Pirineus i experiència animal, vàlida per una família de màxim 5 persones, i una volta amb caiac per l’embassament de Sant Ponç a càrrec de Tirantmilles, vàlida per a 4 persones.

El tast de vins, que també s’ha fet un lloc en les anteriors fires del trumfo, es manté a través d’una activitat en directe al perfil @marc_martin_vins_, el dissabte a les sis de la tarda, on el sommelier Marc Martin oferirà un tast de vins del Solsonès maridat amb formatges també de la comarca.

Aquestes activitats coincideixen també amb el Fora estocs de la UBIC, per la qual cosa es convida tota la població de la comarca a gaudir dels descomptes i productes que ofereixen els diferents establiments.

Les xarxes tornaran a tenir un paper essencial en aquesta edició de la Fira tal com ho va ser en l’edició de l’any passat. Així que, estigueu-ne al cas.

Solsona, 23 de febrer de 2020