L’acte que acollí el Consell inicià la Fira del Trumfo i la Tòfona del Solsonès

L’onzena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona del Solsonès donà el tret de sortida la tarda de dijous amb un taller sobre les aplicacions de la tòfona negra a la cuina, considerada com el diamant negre de la cuina, organitzat al Consell Comarcal pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.

El taller, impartit pel cuiner solsoní de la Mare de la Font, Roger Vilaginés, tingué molt bona acollida pels participants, que sortiren entusiasmats després d’aprendre i tastar nous plats cuinats amb tòfona.

Durant el transcurs de la tarda, Vilaginés va realitzar vuit plats, tots acompanyats d’un maridatge de vins a càrrec de la sommelier Clara Antúnez. Torradeta amb mantega de tòfona i anxova, micuit trufat, truita de patates trufada, parmentier trufada amb pop, croqueta líquida de tòfona, crema de coliflor amb tòfona, formatge puit trufat i biquini amb paté de cansalada ibèrica i tòfona. Aquests van ser els plats que els assistents al taller van poder delectar.

La fira continuà els actes durant tot el cap de setmana, amb gran afluència de visitants durant el dia.

Solsona, 10 de març de 2015