La divuitena edició d’aquest esdeveniment firal torna a situar la plaça del Camp en el centre neuràlgic

La divuitena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona tornarà a concentrar el seu programa, després d’un breu parèntesis, a la plaça del Camp de Solsona el cap de setmana del 12 i 13 de març.

El tret de sortida de la Fira del Trumfo i la Tòfona serà el divendres dia 11 a dos quarts de deu del vespre al restaurant El Solsonès amb el maridatge de la fira amb l’enòleg Carles Playà i vinyes de Castellgalí. Les places són limitades i cal fer la reserva al telèfon 973-48 28 61.

L’endemà dissabte, a partir de les deu del matí, el mercat del trumfo i la tòfona i la fira de productes alimentaris recuperarà el protagonisme a la plaça del Camp de Solsona. De forma paral·lela a aquests, la setena Festa del Vi es tornarà a situar en el centre neuràlgic de la Fira i les promocions de la UBIC de Solsona tornaran a acaparar el protagonisme a la ciutat.

De dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de dues del migdia, El SIS oferirà, també a la plaça del Camp i a aquells infants que vulguin, els jocs gegants tradicionals. A la mateixa hora, per gentilesa de Pam de Terra, hi haurà una exhibició i un concurs de desgorjat de cava. Com ja és habitual, el mateix dissabte a les sis de la tarda, el concurs de pelar trumfos tornarà a aplegar les persones més virtuoses amb el ganivet. El concurs té el suport de Ganivets Pallarès, UBIC Solsona i la inestimable dinamització de Micky Speaker.

Apunts musicals i concurs de pelar trumfos

A les dotze del migdia arribarà la primera actuació musical a través del grup de versions de La Quinta en el marc de la setena Festa del vi en l’escenari que estarà situat a la plaça del Camp de Solsona, mentre que a les vuit del vespre serà el torn d’Alexander Slow Trio qui oferirà les seves versions a les persones que hagin assistit a l’esdeveniment firal.

Diumenge, activitat de primera hora

Qui vulgui matinar el diumenge, a partir de dos quarts de nou, l’Associació de Dones del Solsonès organitza la cinquena caminada “Ens movem per les dones” fins a la font Xica, amb un recorregut de 12 quilòmetres. Les inscripcions i el punt de partida es situaran al passeig del Pare Claret de Solsona. Una hora i mitja més tard, a les deu, tornarà a arrencar el mercat del trumfo i la tòfona i la fira de productes alimentaris. De les onze fins a les dues del migdia es reprendrà la Festa del vi, a la mateixa hora que tindran lloc els jocs gegants d’arreu del món. A dos quarts de dotze del migdia, la sala de plens de l’Ajuntament de Solsona acollirà el lliurament del Premi Bufet i, a les dotze, a la plaça del Camp, hi haurà una exhibició de ball amb “Bon Hop de Swing”, ball amenitzat per Sing Swing Company.

Des del Consell Comarcal del Solsonès s’encara amb especial il·lusió l’esdeveniment firal d’enguany, per tot el que suposa recuperar els actes de forma presencial.

Solsona 22 de febrer de 2022