Malgrat els canvis en el programa com a conseqüència de la pluja, la Fira del Trumfo i la Tòfona i la Festa del Vi registren una bona afluència

Aquest cap de setmana, la plaça del Camp de Solsona ha acollit la divuitena Fira del Trumfo i la Tòfona i la setena Festa del Vi, les quals, tot i haver modificat algun dels actes fixats en el programa com a conseqüència de la pluja, han tingut un balanç molt positiu.

Tal com indicaven les previsions, el cap de setmana en què la Fira del Trumfo i la Tòfona recuperava la presencialitat ha estat marcat pel temps insegur. Tot i això, les ganes de tornar a gaudir de la Fira han quedat reflectides en l’afluència de gent a la plaça del Camp, de forma especial el dissabte a la tarda, quan la pluja va concedir una treva.

Maridatge el divendres i fira el cap de setmana

El restaurant El Solsonès va acollir el tret de sortida de la Fira del Trumfo amb un maridatge de la Fira amb l’enòleg Carles Playà. Hi van assistir unes cinquanta persones a les quals es van servir diversos plats on el trumfo i la tòfona eren els protagonistes, amb maridatge de diferents vins.

L’endemà dissabte va despertar-se plujós i, tot i que al llarg del matí hi va haver un degoteig de persones que van acudir a la plaça del Camp, no va ser fins a la tarda quan la concurrència va anar a més. La pluja també va obligar a alterar el programa: es va traslladar el concert de “La Quinta” a les quatre de la tarda del dissabte i es van anul·lar els jocs gegants i la ballada de swing del diumenge. Va ser la tarda del dissabte quan la plaça del Camp va concentrar un major nombre de persones que van poder assaborir les diverses varietats de vins, i van poder degustar les tapes de la Fira del Trumfo. A part del concert de “La Quinta”, va tenir lloc l’habitual concurs de pelar trumfos i el concert, a partir de les vuit del vespre, “d’Alexander slow trio”, concert organitzat per Joventut Solsonina.

El diumenge va arribar també plujós. Tot i això, alguns, paraigua en mà, es van acostar a adquirir trumfos, degustar la gastronomia de la Fira i la festa del Vi, i adquirir productes del mercat de productes alimentaris.

Finalment, com ja és tradició, la sala de plens de l’Ajuntament de Solsona va concedir el premi bufet, que enguany ha estat atorgat a Lola Ortonobes Espuñes, davant de familiars i amics.

Tot i que el temps ha obligat a alterar el programa que s’havia previst inicialment, l’organització valora molt positivament la recuperació de la presencialitat de la Fira del Trumfo i la Festa del Vi, i agraeix la implicació de totes les persones que ho han fet possible.

Solsona, 14 de març de 2022