L’esdeveniment, organitzat pel Consell Comarcal del Solsonès, de música i gastronomia, torna a omplir la plaça del camp i ven quasi el mateix nombre tiquets de copes de vi i gastronomia local que l’edició del 2023

Amb més de cinquanta expositors, la XX Fira del Trumfo i la Tòfona i la IX Festa del Vi va tornar registrar una gran afluència de totes aquelles persones que, malgrat el temps plujós de dissabte, no es van voler perdre l’esdeveniment referent en el calendari gastronòmic i musical de la comarca.

Cinquanta-dos expositors van oferir una àmplia varietat de trumfos, tòfones, productes alimentaris de proximitat, i una varietat de vins de la terra en una fira que mostra la riquesa gastronòmica del territori.

Els actes estrella van tornar a ser les actuacions de la Festa del Vi. Les Argelagues van posar la nota musical amb els ritmes de taberna dissabte al migdia, mentre que, a partir de les vuit del vespre, Glòria Tàpia i Alexis Cabrillana va aplegar els seus incondicionals, que, sota el paraigua, no es van voler perdre la seva actuació. A partir de dos quarts de deu de la nit, malgrat l’ambient plujós, les “Fil·loxeretes” van posar punt i final a la Fira del dissabte amb una exhibició de correfoc. L’endemà al matí, “Wax and Boogie”, va fer moure l’esquelet a totes aquelles parelles que van voler ballar a ritme de swing.

Un altre dels esdeveniments que va tenir una molt bona resposta va ser la segona edició de la Fira del Petit Botiguer, a la plaça Major de Solsona el mateix dissabte a la tarda. La Fira va tornar a aplegar els més petits de la casa moguts per l’esperit comerciant, amb l’acompanyament musical d’Àtic Taller Musical i l’Escola Municipal de Música Joan Roure.

Concurs de pelar trumfos, reconeixements i exposició de maquinària.

Miquel Santaulària es va imposar a la vintena de participants del concurs de pelar trumfos, davant l’expectació dels visitants. Per altra banda, l’establiment de restauració de “El Ral” va rebre el reconeixement a l’establiment trumfaire. Pel que fa al premi Bufet, la UBIC es va endur el reconeixement d’enguany. També cal destacar l’exposició de maquinària antiga, novetat en l’edició d’aquest any, que ha captivat l’interès del públic de totes les edats.

La Fira del Trumfo i la Tòfona, que complia la vintena edició, i la Festa del Vi, que en sumava nou, superant el temps advers del dissabte, s’han reafirmat com a esdeveniment referent per a la promoció del patrimoni gastronòmic del Solsonès. L’organització agraeix la participació de tots els expositors, col·laboradors i visitants que han fet possible, novament, aquest èxit.

Solsona, 5 de març de 2024