Inicialment el bestiar s’exposava a la plaça del Camp i a la paret de les monges, després van passar al Vall Fred i finalment i per falta d’espai al Camp del Serra, el motiu d’aquest últim trasllat ha estat, també, perquè cada vegada s’ha demanat que el bestiar estigués més sanejat i les condicions on s’exposava no eren les millors. El bestiar de treball, com les mules, que eren els que predominaven en les primeres edicions van deixar pas al bestiar boví, que és el de més pes en la mostra ramadera.
La Fira de Sant Isidre, tot i ser bàsicament ramadera, al principi, no organitzava concursos de bestiar, ja que el bestiar només era exposat per vendre. Des de l’any 1956 fins als nostres temps s’han celebrat aquests concursos ramaders, excepte dos anys que va estar prohibit dur animals a les fires.
Fira 2005 – El 1992 es va organitzar el I Concurs català de raça bruna del Pirineu, hi participen a més dels ramaders del Solsonès, els de l’Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Cerdanya. Els participants en aquest concurs han de reunir uns requisits sanitaris molt exigents com: han de venir d’explotacions oficialment indemnes de tuberculosi, brucel.losi i leucosi i han de disposar de la targeta sanitària en període de validesa, cal també, que els animals estiguin degudament desparasitats. Hi ha un jurat qualificat que s’encarrega de determinar els millors animals diferenciant-los en: millor parella, millor brau, millors vac
a, millor lot d’anolles, millor anoll i millor terçona.
També s’hi troba la tradicional mostra de bestiar vaquí, a la qual ta
mbé s’atorguen diversos premis. Els animals estan exposats durant els tres dies en un envelat de 1.200 m2.
El 2005 es recuperà la Fira del Cavall, en aquesta hi participaren diferents mostres de tot Catalunya i ocuparen un espai de 400 m2.