El president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig, i el director de la Fira de Sant Isidre, Joan Codina, han presentat aquest matí, a la casa Sanmiquel d’Olius, el programa de la 71 edició del certamen

Amb l’arribada de la primavera, el Solsonès es prepara per acollir una nova edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona. Aquest any, la 71a edició, la fira aposta per mantenir la seva essència autenticitat mentre s’adapta als nous temps i desafiaments. «Les fires són un reflex de les arrels rurals i de la vitalitat de la nostra comarca«, ha afirmat Benjamí Puig, destacant la importància d’aquest esdeveniment pel Solsonès.

Amb un total de 168 expositors i un pressupost de 90.000 euros, la Fira de Sant Isidre es consolida com el punt de trobada social i econòmic més rellevant de la comarca. Des de la fira de l’automoció fins a la mostra d’artesania, passant per la fira industrial i comercial i la fira del bestiar i la maquinària agrícola, l’oferta de la fira abasta una àmplia gamma de sectors, reflectint la diversitat i la vitalitat del Solsonès. Joan Codina, director de l’esdeveniment s’ha referit al fet genuí de ”la Fira amb més caps de bestiar vius de Catalunya, la tercera de les comarques de Lleida” i l’esdeveniment que suma més sectors i consensos a la nostra comarca.

Malgrat la coincidència amb les eleccions al Parlament de Catalunya, la Fira manté el seu programa. Des de taules rodones amb ramaders locals fins a la presentació de llibres i activitats culturals, hi haurà propostes per a tots els gustos i interessos.

La història de la Fira de Sant Isidre és una prova de resiliència i perseverança. Des del seu restabliment l’any 1953 i la seva adopció pel Consell Comarcal del Solsonès el 1989, la fira ha demostrat ser un element vital de la vida de la comarca.

La presentació de la 71a Fira de Sant Isidre fora dels murs del Consell Comarcal és un testimoni del seu compromís amb les arrels rurals i la diversitat de sectors que representa. En aquest sentit, els representants de l’ens comarcal han destacat i agraït el paper de la comissió organitzadora de la fira, així com als patrocinadors i col·laboradors a l’esdeveniment.

La 71 edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona tindrà lloc els propers 11 i 12 de maig amb una àrea de 40.000 m2, amb mostres de vaquí, oví, cabrum, equí, així com una exhibició de tractors i eines agrícoles d’època, amb 40 actes, 3 mostres de bestiar, 1 mostra de tractors antics i 6 exposicions, els visitants podran gaudir d’una oferta variada per tots els gustos.

Per a més informació pots consultar a l’adreça web ‘solsonesfires.cat’.

Solsona, 24 d’abril de 2024