68a Fira de Sant Isidre de Solsona.

Davant les circumstàncies actuals provocades pels efectes del COVID-19, les mesures de prevenció aplicades, les experiències d’altres països predecessors i la incertesa temporal, el Consell Comarcal del Solsonès i la comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre de Solsona, ens veiem obligats a anul·lar l’edició d’enguany d’aquest certamen.

Aquesta decisió ens dol i ens ha costat molt prendre-la, però per responsabilitat i compromís social, creiem que és la millor opció. No sabem quan acabarà el confinament i no sabem quines seran les mesures que s’aplicaran un cop aquest acabi, però ben segur serà, que no es permetran grans concentracions de públic en un mateix espai, com és el cas de la Fira de Sant Isidre.

Hem parlat amb tots els sectors implicats: restauradors, comerciants, empresaris, expositors, ramaders, entitats i administracions, per tal de valorar l’opció de posposar el certamen, però aquesta ha estat descartada per varis motius: el primer és perquè el bestiar boví (protagonista principal de la Fira) a partir del mes de juny és desplaçat a la muntanya on hi està fins l’octubre, per tant, no podria participar a la Fira; en segon lloc, perquè ja hi ha altres esdeveniments previs a la Fira que s’han posposat per després del confinament: Sant Jordi, Pasqua, així com d’altres esdeveniments en poblacions veïnes i, per tant, no veiem idoni solapar-nos. I en tercer lloc, hauríem de desplaçar la Fira a l’estiu, època gens idònia per aquest tipus de fira.

Així doncs, amb resignació però amb la il·lusió que la feina feta fins al moment servirà per l’edició de l’any vinent, us desitgem tota la salut, esperança i força per superar aquesta crisi i els dies 14, 15 i 16 de maig de 2021, tindrà lloc a Solsona la 68a Fira de Sant Isidre, que tornarà amb més força i empenta que mai.

Moltes gràcies.

Solsona, 3 d’abril de 2020