Els dos dies del cap de setmana s’han caracteritzat per una presència fluida de persones als diferents espais del recinte firal

La seixanta-vuitena edició de la Fira de Sant Isidre ha tancat el darrer cap de setmana de maig sense incidents i amb una afluència de públic, majoritàriament procedent de Solsona i comarca, lluny de la massificació d’anteriors edicions a la pandèmia, amb un desenvolupament dels diferents actes dins la normalitat.

Sentits de circulació i control d’afluència

La comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre i el Consell Comarcal van fixar com a prioritat reprendre una Fira amb el màxim estendard que fos segura. Es van determinar uns sentits de circulació a les zones perimetrades (espai gastronòmic, plaça del Camp i camp del Serra) i també al passeig Pare Claret, indicacions que, en gran mesura, la gent ha respectat.

Els espais de la Fira no han arribat al límit

Partint de la superfície dels espais perimetrats de la Fira de Sant Isidre, es va determinar un nombre màxim d’afluència de visitants per zona per evitar aglomeracions i que fos segura. Així doncs, es va fixar una capacitat màxima de 120 persones per l’estand de les botifarres (s’ha arribat a un punt màxim de 105), 288 persones pel sector de la plaça del Camp (s’ha arribat a un punt màxim de 200), i 1.339 persones per la zona del camp del Serra (el punt màxim d’afluència ha estat de 852 persones), unes xifres que han permès un trànsit fluid de visitants sense retencions.

Música a l’hora del vermut

L’hora del vermut de dissabte i diumenge va tenir una acollida molt bona. Tant els grups Una altra ronda, Bounce Twice i la Quinta, a les places Sant Joan, Major i Sant Roc el dissabte, com el Trio Cardener, Tom Savage i Desviados del diumenge, en els mateixos espais, van poder oferir el seu repertori davant un públic atent. Els beneficis dels concerts, amb el mètode de taquilla inversa, van anar destinats al Sol del Solsonès, Creu Roja Solsonès, GIGA, Amisol i Fènix. També va actuar Júlia Xandri la tarda de diumenge al passeig.

Consolidació de la pràctica de reserva prèvia

Cal destacar que les persones de forma majoritària han posat en pràctica la reserva prèvia d’entrades a través del portal “entrades.turismesolsones.com”, els assistents que han volgut acudir a un acte han fet la reserva d’entrades al portal, fet que ha permès controlar prèviament l’afluència. En els diversos actes del dissabte com la xerrada de Xesco Espar, xerrada Orígens i la presentació del llibre “El gos petaner a la Fira de Solsona”, així com també els de diumenge: exhibició de Taekwondo, espectacle infantil “Tots som herois” i el lliurament de premis del Concurs d’empresaris per al Solsonès, la reserva prèvia ha estat una pràctica consolidada. La Fira de Sant Isidre s’ha tancat amb l’exhibició de dansa a la sala Polivalent.

Des de la comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre com des del Consell Comarcal es valora molt positivament el desenvolupament de la Fira d’enguany. Es destaca l’esperit cívic i respectuós de les persones i agraeixen a tots aquells que han aportat el seu gra de sorra a la Fira, en especial als expositors que han pogut tornar a mostrar-se en un dels esdeveniments firals amb més tradició del país.

Solsona, 31 de maig de 2021