Més de la meitat es van concentrar al camp del Serra, seguit de la plaça del Camp i l’estand de les botifarres

El sector del bestiar i de la maquinària agrícola ubicat al camp del Serra, ha estat el gran protagonista de la Fira de Sant Isidre d’enguany i el que ha acollit més públic. Aquestes xifres es desprenen dels controls d’afluència que es van instal·lar a les entrades dels tres recintes firals perimetrats. Concretament es van comptabilitzar 6.389 accessos el dissabte de Fira i 4.198 el diumenge, que sumen un total de 10.587 entrades de persones durant el cap de setmana.

El segon espai amb més afluència va ser el sector de l’automoció de la plaça del Camp, que va rebre un total de 5.601 accessos, concretament 3.134 dissabte i 2.467 diumenge. En tercer lloc es situa l’estand de les botifarres, que en va acollir 1.381 en tres dies; 215 divendres al vespre, 768 dissabte i 398 diumenge. Val a dir que es tracta de xifres que compten accessos als recintes, és a dir, que una persona podia entrar en diversos recintes, i fer-ho més d’una vegada, per la qual cosa els accessos no equivalen a nombre de persones.

Pel què fa als aforaments als espais tancats del dissabte, 36 persones van assistir a la xerrada de Xesco Espar al Teatre comarcal, 9 a la taula rodona “Orígens” a l’auditori de la sala Polivalent i 49 persones a la presentació del conte “El gos petaner a la Fira de Solsona”. En relació als aforaments dels actes del diumenge, 449 persones van assistir a l’exhibició de Taekwondo a la sala Polivalent, 51 al lliurament de premis per part d’empresaris pel Solsonès al teatre Comarcal i 301 a l’exhibició de l’escola de dansa a la sala Polivalent de Solsona.

Des de la comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre com des del mateix Consell Comarcal s’agraeix el comportament exemplar de les persones que han acudit als diferents actes, tant als que requerien reserva prèvia, com als ubicats a l’aire lliure. Les mesures preses i el comportament de la gent han fet que la Fira de Sant Isidre s’hagi desenvolupat amb total normalitat malgrat l’excepcionalitat del certamen d’enguany.

Solsona, 3 de juny de 2021