Benvolgudes i benvolguts,

La Fira de Sant Isidre de Solsona arriba a la 71a edició, un esdeveniment nascut a partir de la pagesia i de la ramaderia del Solsonès, a través del qual es va donar l’empenta per convertir-se en una cita transversal i aglutinadora de tota la comarca en la qual s’ha convertit a dia d’avui.

La història d’aquesta fira és una història de constància i perseverança. Dels seus inicis, el 1953, fins a l’evolució que ha sofert en convertir-se en la que coneixem avui, la Fira de Sant Isidre ha crescut i evolucionat mantenint-se fidel a les seves arrels ramaderes i agrícoles, basculant cap a nous sectors i tendències. L’any 1989, quan la seva organització va ser assumida pel Consell Comarcal del Solsonès, la Fira de Sant Isidre es va modernitzar per engrandir i consolidar aquest esdeveniment, convertint-lo en una cita ineludible per a tota la comarca, però també pels nostres veïns de les terres de Lleida i de Catalunya Central.

L’edició d’enguany arriba en plena reivindicació de la pagesia del nostre país per unes condicions més dignes, uns preus més justos, i una disminució de la burocratització que ofega un sector que cada vegada més, té el relleu generacional costa amunt. La pagesia, un sector de gran tradició, un sector vital en el nostre país, necessita abordar els reptes d’avui en dia, no solament pel seu pes econòmic, sinó també per sumar en fer front a les necessitats climàtiques i de despoblació del nostre territori. La pagesia ha de poder viure en les millors condicions i poder competir amb uns preus justos, que permetin al sector primari consolidar i avançar cap a una comarca justa i equilibrada socialment i econòmicament.

La Fira de Sant Isidre és més que una simple trobada comercial. És una celebració de la diversitat, on tots els sectors del Solsonès es troben representats i reconeguts. La Fira de Sant Isidre és la major plataforma per a la promoció dels nostres productes locals, la nostra gastronomia, la nostra indústria, el nostre comerç local, i és, sense cap mena de dubte, l’esdeveniment econòmic de més rellevància que avui té el Solsonès. És un punt de trobada, un aparador del nostre bo i millor, un esdeveniment social en el qual tots i cadascun de nosaltres té un paper a jugar pel seu èxit.

En aquesta edició, vull expressar el meu més sincer agraïment a totes les persones, empreses, entitats i administracions que contribueixen al bon funcionament i a l’èxit de la Fira de Sant Isidre, en especial, a la comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre, que treballa de forma incansable per tal que aquesta mantingui el seu èxit, i també als seus patrocinadors, privats i administracions que sumen en aquest certamen. Sense la vostra dedicació i suport, aquest esdeveniment no seria possible.

Gràcies a tots i a totes. Desitjo que gaudiu plenament d’aquesta setantena-unena edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona!

Benjamí Puig Riu
President
Consell Comarcal del Solsonès

Inici