FIRA DE SANT ISIDRE DE SOLSONA

Des del Consell Comarcal del Solsonès i des de la comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre ja s’han iniciat els preparatius per la què serà la 67a edició de l’esdeveniment més transversal, musculós i amb la major capacitat de sumar de comarca del Solsonès.

L’evolució de la Fira de Sant Isidre, des de la primera meitat dels anys cinquanta del segle passat fins als nostres dies, ha estat meteòrica. Els seus inicis es remunten com una fira de bestiar, a la qual es va anar introduint la maquinària agrícola, el sector de l’automoció, per seguir abraçant altres sectors de la comarca, ja sigui, àmbits com el de l’artesania, als productes de proximitat fins a reunir les entitats socials. Així doncs, podem dir, sense complexos, que a dia d’avui la Fira de Sant Isidre de Solsona s’ha convertit en un gran esdeveniment, un gran aparador que reuneix la pràctica totalitat i els sectors de la nostra comarca.

L’abast comarcal de la Fira de Sant Isidre i la implicació de la població del Solsonès es converteix en la fita del Consell Comarcal del Solsonès, esdevé el major assoliment aglutinador i de projecció a l’exterior de la comarca; la Fira mostra el bo i millor del Solsonès davant d’un esdeveniment de caràcter econòmic, però també cultural i social.

Des del Consell Comarcal del Solsonès estem orgullosos d’aquesta fira, la que té més caps de bestiar vius del país, gran actiu pel sector ramader i gran atractiu pels més petits els quals el gaudeixen juntament amb les diverses mostres i exhibicions que s’hi presenten. La Fira de Sant Isidre és l’esdeveniment que millor projecta la imatge d’una comarca equilibrada amb un important sector primari i augment de la tendència en posar en valor el producte de proximitat, juntament el sector industrial i sector serveis, on la gastronomia està adoptant un paper fonamental.

La Fira de Sant Isidre és també una excel·lent excusa per visitar la capital comarcal, el seu nucli antic, els seus racons amb encant, i el seu comerç on us sentireu tan ben atesos, i recórrer els sinuosos i carrerons carregats d’encant i d’història.

No podem acabar sense reconèixer a la comissió organitzadora de la Fira de Sant Isidre, pel seu esforç, dedicació i empenta en mantenir els actius de la nostra més gran i coneguda Fira, i per innovar dins d’un equilibri que la fan genuïna. Agrair també al mateix director de la fira com també a tot el personal de suport del Consell Comarcal del Solsonès, a la Diputació de Lleida, a l’Ajuntament de Solsona i als diversos patrocinadors.

Aprofiteu els dies de la Fira per gaudir de Solsona i de la seva bonica comarca, de grans atractius que, en plena falda del Prepirineu, mostra l’esclat de la primavera.

En nom del Consell Comarcal i de la comarca del Solsonès, us vull donar les gràcies, un any més, a tots els que feu possible aquest esdeveniment que és la Fira de Sant Isidre i obrir Solsona i el Solsonès als veïns i als nouvinguts. Gaudiu-la que val molt la pena.

Molt bona Fira a tothom!

Sara Alarcón i Postils
Presidenta
Consell Comarcal del Solsonès

Inici