70 anys de fira

Enguany es compleixen set dècades de la recuperació de la que es convertiria en la Fira de Sant Isidre de Solsona. D’aquests 70 anys, la meitat d’ells, han estat organitzats pel Consell Comarcal del Solsonès amb l’afany de mantenir i expandir l’esdeveniment firal més important i amb més ressò de la comarca.

La Fira de Sant Isidre es va reprendre a la primavera de l’any 1953 al voltant de la ramaderia, precisament en una època de l’any on la pagesia inicia els mesos de més feina i els ramaders poden portar el bestiar a la fira abans d’iniciar la transhumància. Posteriorment, la fira es va consolidar a través de la “Comisión de Fiestas y Festejos” fins l’any 1989, quan l’ens comarcal se’n va fer càrrec.

De la mà del Consell Comarcal del Solsonès, la Fira de Sant Isidre es modernitza, agafa empenta i potencia la seva connotació comarcal i transversal. La fira, un esdeveniment qualificat moltes vegades com la Festa Major de la comarca, estreny i reforça la seva vinculació amb la marca Solsonès, mantenint els trets que la van veure néixer i que la converteixen en la fira amb més caps de bestiar vius del país, i la tercera multisectorial més gran de les comarques lleidatanes.

La Fira, present i futur

La Fira de Sant Isidre s’ha adaptat al progrés i ha vençut les contrarietats, creixent i mantenint la base damunt la qual va ser creada i ampliant la mirada a nous horitzons. En la nostra fira hi ha tot el què es pot trobar a la comarca i tothom s’hi pot sentir i s’hi ha de sentir representat; es tracta d’una fira inclusiva amb tots els sectors i sensibilitats, mantenint amb orgull els sectors que la van veure créixer i obrint els ulls cap a les noves oportunitats.

No puc acabar sense agrair a totes les persones, comerciants, entitats i administracions que hi sumen per tal que la Fira de Sant Isidre sigui l’orgull de la comarca i un dels esdeveniments als quals el Consell Comarcal del Solsonès dedica més il·lusió.

Gràcies a tothom i espero que gaudiu de la setantena edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona!

Inici