BONECOS DE SANTO ALEIXO

Exposició d’una quarantena de titelles de la col·lecció dels Bonecos de Santo Aleixo del Centre Dramàtic d’Évora (Portugal).

La companyia portuguesa (un referent mundial en l’àmbit de teatre de titelles per la seva idiosincràsia) actuarà en el marc d’Espurnes Barroques, en un esforç conjunt amb l’històric teatre de titelles La Puntal de Barcelona. L’última vegada que els Bonecos de Santo Aleixo van ser a Catalunya va ser el 2019, en una col·laboració entre el festival If Barcelona i el Festival Guant de Valls i el Festival de Teresetes de Mallorca.

Els Bonecos de Santo Aleixo són una col·lecció d’uns 80 titelles nascuts a l’Alentejo (zona rural de Portugal) dels quals es té constància ja al segle XVIII. Amb ells es representa un auto sacramental on s’explica el naixement del món des d’una cosmovisió preindustrial.

Dies: del 14 al 27 de maig
Horaris:  durant la Fira de 10 a 20 h i els dies 21 i 22 de maig de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
Lloc: sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès

BANDERINS DEL SOLSONÈS

Els banderins van ser un souvenir que es va posar de moda als anys seixanta i setanta del segle passat. Es podien trobar a la venda a les botigues de records de gairebé tots els pobles. En aquesta exposició hi ha una mostra de la família Vilà Riba dels banderins que es van crear de Solsona i voltants.

Dies: del 14 al 31 de maig
Horaris: durant la Fira de 10 a 20 h, la resta de dies els horaris seran els del Consell Comarcal del Solsonès
Lloc: pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès

TALLES DE FUSTA DE LLUÍS VALLS

Treballs d’artesania en soques, arrels, tanys, branques, estelles… recollits d’incendis forestals i d’aprofitaments forestals per tal de donar-los una segona vida.

Dies:  14 i 15 de maig
Horaris: 10 a 20 h
Lloc: sala Teatre del Consell Comarcal del Solsonès

Inici