7a Fira del tió de Solsona

4 de desembre de 2021

NOTÍCIES

"La dona i l'òpera", arriba a Solsona pel Fons d'Emergència Social

El Consell Comarcal apropa aquest espectacle operístic amb un cartell de luxe, que comptarà amb una nodrida representació de diverses obres del món de l’òpera i el ballet i amb artistes de reconegut prestigi, en benefici del Rebost Solidari del Solsonès

El proper dissabte dia 4 de desembre a les nou del vespre, en el marc de la Fira del Tió de Solsona, el Teatre Comarcal de Solsona acollirà l’espectacle “La dona i l’òpera”, un recull de fragments operístics on la dona és damunt de qui recau el protagonisme de la interpretació.

Aquesta obra es presenta davant del públic de Solsona i comarca partint de diversos eixos, per una banda figura com un acte reivindicatiu del paper de la dona en el món de la música, en un segon terme es presenta un espectacle operístic amb una selecció de les millors peces del barroc, i finalment, des d’un punt de vista solidari, atès que el que es recapti en concepte d’entrada anirà al Rebost Solidari del Solsonès. El preu de l’entrada és de 5 euros i es podran adquirir a través de la plataforma entradessolsones.com o una hora abans del concert a taquilla.

Una programació de primer ordre

"La dona i l’òpera" oferirà obres tan destacades com Madame Butterfly de Giacomo Puccini, La traviata de Giuseppe Verdi o bé l’òpera Carmen de Georges Bizet. Per fer-ho es comptarà amb la participació de Mónica Luezas, llicenciada en cant i trofeu Plácido Domingo; María de Iguacel, ballarina de dansa clàssica i dansa espanyola, mestra i coreògrafa del Gran Teatre del Liceu; Eduard Comalada, músic i mediador; Èric Varas, menció d’honor del Grau Professional de Piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona; el cor femení ACTEA, un cor format per setze cantants que ha actuat amb gran èxit a nombrosos auditoris de Catalunya, com també ha realitzat concerts a Madrid, Segòvia, País Basc, Aragó, Alemanya, Itàlia i França, i amb Carles Josep Comalada, actualment director de cors al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, director d'Actea Cor Femení i director de Barcelona Coral Àsia.

Aquesta actuació representa una aproximació al món de l’òpera per a la gent del Solsonès de la mà del Consell Comarcal del Solsonès gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Solsona, 24 de novembre de 2021

La Fira del Tió de Solsona recupera la presencialitat el 4 de desembre

El mercat de Nadal presentarà una desena d'artesans locals a la plaça Major

En el procés de progressiva reconquesta de la normalitat, el nucli antic acollirà el dissabte 4 de desembre la setena Fira del Tió, que recupera la presencialitat de les cinc primeres edicions. A les portes de les festes nadalenques, aquest certamen és una de les principals plataformes per a l’Associació d’Artesanes i Artesans del Solsonès La Menestrala per donar a conèixer els seus productes. Hi ha confirmat la seva participació una desena d’artesans.

Com és habitual, la Fira del Tió consistirà en un mercat de Nadal a la plaça Major durant tota la jornada (de deu del matí a vuit del vespre), complementat amb la fira d’entitats al carrer de Sant Miquel, la venda de tions i bastons, un programa d’activitats solidàries i per al públic infantil a la plaça de Palau i propostes culturals per a tots els públics.

Component solidari

Com sempre, el component solidari és intrínsec a la Fira del Tió. En aquest sentit, la recaptació de la venda de bastons i tions que es faci a la plaça de la Catedral, amb la col·laboració de Creu Roja del Solsonès, es destinarà al Rebost Solidari del Solsonès. Així mateix, es durà a terme la tradicional recollida de joguines noves per distribuir entre les famílies vulnerables de la comarca.

El públic infantil, com no pot ser d’una altra manera, protagonitza aquesta fira. Les famílies seran reptades a buscar els tions amagats en aparadors de la UBIC i qui guanyi encendrà la il·luminació nadalenca de l’arbre de la plaça. Tant al matí com a la tarda, la plaça de Palau acollirà jocs gegants i un taller de circ gratuïts. A dos quarts d’onze del matí, d’altra banda, El6 organitza “El món dels contes” a la plaça de la Catedral, mentre que a les onze la Biblioteca Carles Morató acollirà la presentació del llibre En Garrafó estrena barret a càrrec de la seva autora, Anna Font. Al migdia La Pantomima representarà l’espectacle de titelles Recontes a la plaça de Palau.

Enguany a la plaça del Camp d’onze a una es durà a terme el primer Concurs de puzles de la Fira del Tió, al qual es podrà participar amb inscripció prèvia (silkesilketa@gmail.com). El programa també proposa alguns moments musicals. A dos quarts d’una, actuarà Nusduo a la plaça Major; a les cinc a la plaça de la Catedral, serà el torn de Bonsai Blau i La banda del pagès de Matamargó i a les set a la plaça Major, l’Orfeó Nova Solsona.

Finalment, a les nou del vespre al Teatre Comarcal, es podrà veure l’espectacle benèfic La dona i l’òpera, un recull de fragments operístics protagonitzats per dones. En aquest cas, cal comprar l’entrada en línia a entradessolsones.com. La recaptació es destinarà al Rebost Solidari.

El programa complet de la Fira del Tió es pot consultar a http://firadesolsona.com/firadeltio. El certamen és organitzat pel Consell Comarcal del Solsonès, a través de Solsonès Fires, l’Ajuntament de Solsona, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, i La Menestrala amb el suport de la Diputació de Lleida. Hi col·laboren Creu Roja del Solsonès, la UBIC Solsona, Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, la Biblioteca carles Morató, El6, Tatrau Escola de Teatre, l’Orfeó Nova Solsona, l’Escola de Dansa de Solsona i Josep M. Rafart.

Solsona, 23 de novembre de 2021