En la Jornada Econòmica del Solsonès es van plantejar diversos reptes per a les empreses del S. XXI

La presidenta del Consell Comarcal del Solsonès va encetar dissabte passat la 21a Jornada Econòmica del Solsonès en una edició enfocada a la internacionalització de les empreses i a l’ús i la presència en xarxes socials. En la primera intervenció de la jornada, Pere Aragonès, Secretari General d’Economia del Govern de la Generalitat de Catalunya va destacar que Catalunya disposa d’una economia “dinàmica i diversificada, amb un PIB per càpita superior a la mitjana de la zona euro”. Aquesta dada juntament amb la gran tradició empresarial i el fet que el país pugui ser node logístic del sud d’Europa li augura bons pronòstics i fan la independència “perfectament viable”. Aragonès va destacar la gran capacitat exportadora i d’atracció de turisme que disposa l’economia catalana, tot i les desigualtats en el cost de l’energia i de la manca d’inversió en infraestructures.

Com internacionalitzar la producció
Un altre dels punts destacats va ser el diàleg entre la consultora en internacionalització Montse Centellas i responsables de Ganiveteria Pallarès, empresa exportadora, i de la Poma de Muntanya Biolord, associació que es planteja internacionalitzar el seu producte.
La consultora va destacar “la importància de tenir paciència” per exportar, disposar d’un coneixement del país al qual es pretén exportar i va detallar alguns punts clau en assolir-ho amb èxit.

Facebook
En la darrera ponència, Georgina Dalmau de Milimetric Màrqueting, sociòloga especialitzada en màrqueting i investigació de mercats, va destacar la importància de mantenir certa constància, així com altres punts clau en el Facebook per empreses i així poder interactuar amb els potencials clients. Finalment, Josep Caelles, conseller comarcal de promoció econòmica del Consell Comarcal del Solsonès i director de la Fira de Sant Isidre de Solsona va tancar la jornada donant el tret de sortida dels actes de la fira d’enguany i convidant a tothom a gaudir-la. Jornada emmarcada en el programa Catalunya Emprèn, cofinançat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Fons Social Europeu.