72a Fira de Sant Isidre de Solsona
L’organització de la Fira de Sant Isidre per part del Consell Comarcal del Solsonès és un dels esdeveniments que més orgull ens fa sentir. Aquesta fira, transversal i oberta a tota la comarca, aplega sectors molt diversos i compta amb la implicació de tothom. És una cita que suma, on ningú hi vol faltar.
Amb més de set dècades d’història, la Fira de Sant Isidre s’ha consolidat com un punt de trobada imprescindible, on tradició i modernitat es donen la mà. Cada mes de maig, Solsona es vesteix de festa. Fa més de trenta anys que el Consell Comarcal del Solsonès porta el timó de la seva organització, fet que va permetre impulsar-ne la necessària transformació sense perdre les arrels agrícoles i ramaderes.
Avui, la fira és un referent en sectors tan diversos com l’automoció, la maquinària agrícola, l’artesania i els productes de proximitat. Però, a més de la seva vessant tradicional, la Fira de Sant Isidre també és un aparador de l’emprenedoria del Solsonès i de la seva aposta per la innovació, inclosa la innovació industrial. Un espai on passat i present dialoguen, mantenint viva l’essència d’un territori que estima la seva identitat i aposta pel futur.
L’emprenedoria sempre ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Solsonès, que treballa per impulsar iniciatives que fomentin el desenvolupament econòmic i la innovació a la comarca. Recentment, el Consell Comarcal del Solsonès i l’Escola Agrària del Solsonès (qui compta amb mig segle de vida formant joves), estan desenvolupant el programa de formació dual de professionals en el sector forestal, una clara aposta en donar un impuls a l’economia de proximitat. La Fira de Sant Isidre és un clar exemple del nostre suport a les iniciatives de la comarca, esdevenint una plataforma perquè nous projectes i empreses puguin donar-se a conèixer i créixer dins del teixit econòmic local.
A més, la Fira de Sant Isidre és la mostra amb més caps de bestiar viu de tot el país, un atractiu que no només exhibeix el bo i millor del nostre sector ramader, sinó que també captiva grans i petits. Aquest espai d’exposició aporta el tret més tradicional i autèntic de la fira, recordant-nos l’essència agrícola i ramadera del Solsonès i la seva importància en l’economia i la cultura del territori.
Mantenir aquesta cita el tercer cap de setmana de maig és un compromís amb el territori i la seva identitat. La Fira de Sant Isidre és el reflex del vincle entre el món rural i l’activitat econòmica i social de la comarca, i posa en valor la complicitat necessària entre Solsona i el Solsonès. La capital i la seva comarca es complementen i es reforcen mútuament, fent possible que aquest esdeveniment continuï sent un referent; en aquesta complicitat, nosaltres i seguirem essent.
Però la Fira de Sant Isidre no és només un esdeveniment econòmic, sinó també una celebració social i cultural amb un abast transversal fora de qualsevol dubte. És una oportunitat perquè el teixit empresarial i associatiu mostri el millor de cada casa, exhibeixi fortalesa i reivindiqui el dinamisme d’una comarca activa, genuïna, turísticament molt atractiva i amb molta corda per endavant.
Des del Consell Comarcal del Solsonès, volem agrair la implicació de totes les persones, empreses i empresaris del Solsonès, entitats i associacions que fan possible aquesta fira any rere any. Us convidem a viure-la, gaudir-la i fer-la créixer entre tots.
Bona Fira de Sant Isidre!