Els dies 2 i 3 de març arriba l’esdeveniment en el qual el trumfo i la tòfona són els protagonistes així com la novena Festa del Vi

Amb el temps just d’haver paït la festa del Carnaval, el primer cap de setmana de març arriba la Fira del Trumfo i la Tòfona i la Festa del Vi, redoblant l’aposta pels productes d’aquí i per la gastronomia local.

Com a actes previs, el divendres dia 1 de març a dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc el maridatge de la Fira amb Albert Canela i Mariona Vendrell, de Succés Vinícola, a les instal·lacions del restaurant El Solsonès.

A partir de les deu del matí del dissabte i fins a les vuit del vespre, i a partir de les deu del matí de diumenge i fins a les dues del migdia, la plaça del Camp tornarà a concentrar el punt de venda de trumfos i tòfones, juntament amb la fira de productes alimentaris i venda de productes artesans de La Menestrala. També a la plaça del Camp, a partir de dos quarts de dotze i fins a dos quarts de dues, el SIS oferirà jocs gegants tradicionals per als més joves de la casa.

Novena Festa del Vi i aposta per la música en directe

La Fira del Trumfo i la Tòfona es suma a la novena edició de la Festa del Vi. En l’edició d’enguany es torna a fer una aposta per la música en directe. La primera actuació tindrà lloc el dissabte, a dos quarts d’una del migdia a la plaça del Camp, amb el Concert de Les Argelagues, mentre que el mateix dissabte, a dos quarts de vuit del vespre, serà el torn de La Trup Duet de Glòria Tàpia i Alexis Cabrillana, que oferirà la seva música. Un cop finalitzats els actes de la plaça del Camp tindrà lloc una exhibició de les Fil·loxeretes de Sant Sadurní d’Anoia, que realitzaran un cercavila fins a la plaça de Sant Pere on tindrà lloc una botifarrada i l’actuació del DJ TINUS T. L’endemà diumenge, a les dotze del migdia, la plaça del Camp acollirà la ja habitual exhibició de ball amb Bon Hop de Swing i música en directe a càrrec de Wax & Boogie. En cas de pluja, l’exhibició i el ball es traslladaran a la Sala Polivalent.

La Fira del Petit Botiguer arriba a la segona edició

La Fira del Trumfo i la Tòfona coincideix amb l’edició del Fora estocs i promocions d’hivern dels establiments de la UBIC. En aquest context, el dissabte a partir de dos quarts de cinc de la tarda, el Consell Comarcal del Solsonès i la UBIC de Solsona tornen a unir esforços per tal que els petits botiguers facin la seva parada a la plaça Major.

Els infants i els joves de 6 als 16 anys podran, novament, fer-se lloc en un espai on podran no solament explorar la seva imaginació i el seu esperit de petit botiguer, sinó també vendre les seves manualitats i intercanviar productes que ja no els són útils, o bé que han caigut en desús, amb un intercanvi i una reutilització de molts productes o articles per donar-los una segona oportunitat, i així socialitzar i omplir els carrers d’activitat.

De forma paral·lela, alumnes de l’Escola de Música Joan Roure i de l’Àtic Taller Musical oferiran una actuació musical, i qui ho vulgui podrà disputar un derbi escolar d’escacs sub-12, organitzat pel Club d’Escacs l’Elefant de Solsona. Qui estigui interessat a participar en la Fira del Petit Botiguer ha de dirigir-se al Consell Comarcal del Solsonès a l’adreça electrònica “info@firadesolsona.com” o bé al telèfon 973- 48 20 03, abans del 29 de febrer.

Reconeixement a l’establiment trumfaire i exposició de maquinària antiga

L’edició de la Fira del Trumfo i la tòfona d’enguany tornarà a fer un reconeixement a l’establiment trumfaire. Aquesta menció premiarà al bar El Ral, en motiu de ser un dels pocs establiments que aposten pels trumfos de la comarca. El reconeixement tindrà lloc dissabte a la plaça del Camp de Solsona, després de l’habitual concurs de pelar trumfos.

Exposició de maquinària i eines antigues del cultiu del trumfo

Una novetat de l’edició d’enguany serà la de la mostra de maquinària i eines antigues del cultiu del trumfo, la qual suposa un reflex de l’evolució de les eines de treball en el cultiu d’aquest producte dels darrers seixanta anys. L’exposició estarà ubicada al pati de l’escola Arrels primària. Es podrà visitar a partir del dissabte a les deu del matí i fins a les vuit del vespre, i el diumenge de les deu del matí i fins a les dues del migdia. Aquesta és una activitat organitzada per l’Associació d’amics del tractor d’època del Solsonès.

Productes de proximitat, gastronomia, artesania, música en directe i molts altres, us esperen el primer cap de setmana de març a la vintena Fira del Trumfo i la Tòfona i a la novena Festa del Vi. No us les podeu perdre!

Solsona, 14 de febrer de 2024